FK METEOR PRAH VIII v. TJ SOKOL ŘEPY, z.s. 4:2 (1:0)

TERMÍN: sobota 31.8.2019, 10:00 hodin

MÍSTO UTKÁNÍ: BEDŘICHOVSKÁ – TRÁVA

První mistrovský zápas alias předehrávka 11.kola nám přiřadila těžkého soupeře: Meteor Praha a ještě k tomu na jejich domácí půdě. V první polovině jsme si dokázali vypracovat šance, ať již vlastní kombinací nebo vyplývající z chyb domácích, které jsme však nedokázali potrestat. Domácí výborně kombinovali a protože naše obrana byla pevná, tak poločasový výsledek 0 – 1 byl přijatelný. Ihned po začátku poločase jsme však inkasovali laciný gól z nákopu. Kluky ale nesrazil, a paradoxně nabudil k lepšímu výkonu a díky chytrému prostrčení a zvýšené agresivitě v napadání rozehrávky soupeře jsme dokázali vyrovnat. Vyrovnání zase nakoplo soupeře k rychlejšímu pohybu a kombinaci, které dokázali jen 2x využít ve svůj prospěch. V této fázi nás podržel brankář, který svými zákroky vychytal šance soupeře. Kluci dřeli, ale zrazovala nás finální přihrávka nebo její zakončení.

Vzhledem k tomu, že kluci si zvykají na větší hřiště i zápasové tempo, tak daný výsledek proti Meteoru je přijatelný. Půjde to!!! A to, že v narůstajícím vedru zápas nezabalili, dokázali vyrovnat, a přes dvou gólový náskok soupeře makali o 106, mají náš obrovský respekt a dík.

 

Branky: Boháček (Míka) 2-1, Adensam (Hájevský) 2 – 2

 

 

Turnaj Ruzyně – 1.9.2019

V neděli jsme odehráli turnaj na Ruzyni. V konkurenci 10 týmů jsme nakonec obsadili 6. místo. Ale popořádku …

V prvním utkání jsme prohráli se Zličínem 0:1. Byli jsme sice lepším týmem, vypracovali si spousty šancí, ale koncovka byla mizerná (jedna nastřelená tyč). V závěru jsme vyrobili velkou hrubku a soupeř ji potrestal.

Druhé utkání proti Bílé Hoře bylo z naší strany daleko produktivnější a výsledek 11:0 je dokladem naší neustálé převahy.

Ve třetím utkání jsme narazili na tým Aritmy. Začali jsme velmi vlažně a nechali soupeře třikrát skórovat. Pak jsme přitlačili na pilu a snížili na 2:3. Když už to vypadalo na to, že zápas minimálně srovnáme, opět jsme vyrobili hrubku v rozehrávce a soupeř toho využil – 2:4.

V posledním vyrovnaném utkání jsme porazili kluky ze Stodůlek 1:0. Přežili jsme několik šancí soupeře (dvě tyče), naopak jsme nevyužili ty naše.

 

V součtu to vyneslo třetí místo ve skupině a utkání o celkové 5.místo. Soupeřem byli kluci ze Střešovic. Opět vyrovnané utkání, šance na obou stranách, Kuba Kovář nás podržel několika zákroky. Utkání skončilo bez branek a rozhodovali pokutové kopy. V těch byli šťastnější a přesnější kluci ze Střešovic.

 

Celkové 6.místo je pěkné, zvláště v kontextu ještě stále převažující únavy ze soustředění a také toho, že většina kluků odehrála v sobotu fyzicky náročné utkání na Meteoru.

 

Kluci, díky za výkon.